Sunday, December 23, 2012

Muslimah Nowadays

Assalamualaykum !
Haaa!! Dah lama xupdate blog ni.. dah bersawang2.. haha.. Okay..Actually , xde kerja,so,update la blog ni.. okay.. Harini nak cerita pasal Muslimah Nowadays ! Haaa.. knp dgn muslimah nowadays? okay2.. sebenarnya nk cerita pasal Fashion muslimah sekarang ni.. Seperti sume org tahu kan, bila org ckp muslimah, mesti sume akan imagine , 'muslimah ni pakai tudung labuh,pakai niqab,pakai jubah,pakai baju loose2  ,' and more la.. okay.. tapi tu dulu.. sekarang ni masih jugak la ade yg pakai macam tu.. xde salahnya.. tpi, bagi Adlina , saya nk ubah sikit .. in shaa Allah, kalau ade rezeki saya masuk s a m t e n .. so, kena la ber HIJRAH  kpd yg lebih baik.. dari pakai tudung saiz S ,sekarang kena pakai tudung bidang 60 .. so, bagi saya kalau dah abis sekolah , saya x nk pakai tudung yg korg sedia maklum.. saya xkata salah.. xkata kolot , dan saya xkata ketinggalan zaman.. bagi saya , saya masih muda.. so, disebabkan saya sekolah agama,saya tak boleh berfashion mengikut syariat? saya xnk macam tu.. jadi remaja hanya sekali.. so, saya nk manfaatkan masa remaja saya.. walau saya berfashion, tpi,saya nk,saya still tutup aurat.. mcm kakak kita yang cantik ni.. Kak Nur Dianah Kamarul a.k.a Dena Bahrin.. Xkenal? Nak kenal? gi lah search kt google tuh.. type "Dena Bahrin" .. sure keluar .. okay, nk tgk gambo kak Dena, kena tunggu sampai abih entry ni yerr ?? okay, back to the topic, walau kita masih ikut fashion, kita jugak pakai skirt labuh ,baju loose, and one more thing ! Xsemestinya baju loose tu baju muslimah.. yes.. korang tahu ape yang saya maksudkan kan? Okay, sekarang ni,xsusah nk cari baju loose2 ni.. korea style pun ade yg loose punya baju.. so, xde salahnye kite n berfashion.. Hmm... so, sampai sini jer kot utk entry ni.. Kalau ade masa saya akan updated lagi yerr???? Okay ! Assalamualaykum ! Bye ! *lambai tangan * 
Before tht,this is kak Dena Bahrin.. Mana? Yg pakai tudung turquoise tuu :) Comell aannn??

No comments:

Post a Comment

Pembaca yang disayangi <3