Sunday, June 29, 2014

1st Ramadhan - 29th June 2014

Assalamualaikum!

Selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak semua! Moga bulan ini menjadi asbab hidayah kita !

My first ramadhan went well . Absolutely , well ! Hehe
My first sahur for this year was nasi+telur mata+kicap , nestum+susu ,2kurmas , air kosong. Unfortunately , i got stomachache after tht . Gile2 punye . Skit2 nak cherry . But , tht what we call life , kan. Hahah

After got my sahur , i went back to bedroom , solat subuh then tidor smpi 10:30 . I dont get it coz abah tak marah pun kitorg bangun lambat . Maybe , malam tadi masjid buat 23 rakaat (including witir) so abah faham kut . Kaki iols rase nak tercabut , but , kata nak buat byk pahal ramadhan ni , xyah la merungut kan?? Hehe
*sabtu tu , jam menunjukkan 8:40 a.m , abah dah marah kitorg sbb bangun lmbt . You got it? Haha*

My first ramadhan , i dont get tired so much , but , i do got the keroncong sound from the stomach . Hahah .. I went to My One Shop sbb nak carik wrapper for hadiahs and hadiahs for Fatihah n Amizah , the birthday girls of the week . Hehe . I thought i will be so lapar and penat , but no . Dalam kereta , its abou 11 a.m somthing , perut dah lapar , dlm hati cakap , "tak lapar" ulang2 . But i remembered my previous post , ayat last was "lapar" and i will got tht lapar . I changed it to a positive word, "kenyang" byk kali mcm zikir dah . Hahah . And , the 'sakit perut lapar' ,disappeared ! Yeay!
And , surprisingly , i got a power yg ntah dari mana , xlapar langsung , but yea , haus tu ade la skit . Hihi

I should throwback my 2013's ramadhan , mmg xlapar . Went to KLCC , masuk parkson , tunggu kakngah dgn SKII die , masuk gucci ke chanel ntah , tunggu abg usop nak beli bag die , beli macaroons lagi yg kat sebelah maybank n watson tu , masuk jelly bunny , masuk uniqlo , masuk h&m eh? Ntah. Haha .. Dgn lalu food court , org berduyun makan , jumpa anzalna ke neelofa dgn boifren botak die . Hehe .. Balik tu singgah wondermilk , beli cakes .

Mcm mana kitorg xlapar pun xtahu pdhl mknn sedap2 ni . Hehe

Today , penat kut . Ade jugak rase lapar. So , i decided nak tidur pukul 3 - 5:30 tdi , sbb nak hilangkan rase lapar . Huhu .. Jgn ikut . Makruh wee! Hehe



Selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak ! Ramadhan Kareem antum antunna ! Buat banyak2 pahala bulan ni ! ❤️

Bulan ni jgn ponteng terawih , apatah lagi puasa . Heee 🌸


My 2nd terawih was horrible coz , i wore jubah and tersilap bawak , an armsock and a stoking . Sbb dua2 warne kulit , so i thot i brought stoking tpi armsock . Terpaksa pkai tpi cover jugak lah hehe 

Ilal liqa' ma'a salamah ,
Xx


   

No comments:

Post a Comment

Pembaca yang disayangi <3