Saturday, June 28, 2014

Im Bulletproof - 28th June 2014

Assalamualaikum.

We , the humans are not all perfect. Tak semua . Ade yg OKU , ade yg sihat luaran sakit dalaman , ade yg sakit luaran dan dalaman , ade yg perfect , xnampak cela , tpi hati kotor , ade yg pandai,kaya tpi manetahu keluarga die xhappy , ade yg xpndai , miskin , tpi family die bahagia sgt! --Conclusion nya, semua tak perfect.

Bile tak perfect , we need each other to complete each other . We NEED . Bukan nye , lagi ejek , lagi pulau die , kalau kite dah nmpk kekurangan die . Same mcm org sakit , kite punye lah jaga hati die , jgn ckp dpn2 die yg die tu sakit , nak mati 2 minggu lagi , takut die terase -- tindakan kite pd org sakit tu , mesti kasi semangat , mesti cakap bende baik2 je, kasi aura positive . Kan? 

Sama mcm kawan kite , dah 2 thun lebih kawan dgn kite , mesti mcm2 cela kite nmpk . Die gedik , die suke lepas mulut (loves judging), die xreti simpan rahsia , die itu , die ini . Kite KENE jaga die mcm die org sakit , anggap die mcm org sakit , sbb die xperfect mcm kite . Bukannya ,
-- ejek , "Gedik lah kau !" "Budak gedik!" "Dah lah xreti simpan rahsia, blah la kau!" "Kau mcm perfect sgt nak judge org!"

Dengan kasi aura negative , awak igt die nak berubah? Awak fikir die akan jadi baik ? Manusia ni , klau dinasihatkan , die amik perkataan last . Contoh , "Kat sekolah , jgn NAKAL2" budak tu akn amik NAKAL. Kat sekolah nakal lah. "Budak GEDIK" Lagi gedik budak tu . 

We should give them motivation to go to the true place -- Jannah . 
Motivate die , "Awak ni xde la gedik , manja je . Tpi , xbole lebih2 manja tu , nnti lelaki tgok . Awak fahamkan? Kite ubah sama2 sbb saya pun sama mcm awk" 
Kite kasi tahu die , "Awk saya rase awk kena berubah. Awk mcm gedik lah. Sbb ritu saya nampak awk ,blablabla" kite kasi sbb knp , baru die faham. Bile die faham , die akan try to not be gedik lgi. 
-- ini tidak , terus judge . Kawan tu pun tak faham , tetiba ckp die gedik , sbb die sndiri tak perasan apa yg die buat . Tht why , we need each other to complete each other . 

" True friends whom take us to the true line . "

Same goes here . Im a girl who doesnt know to sulk with de friends . Coz I know , Im nothing without them , serious . Im not perfect , and my friends knew it . They give me the negatives sides to me , I just smile , laugh , but they dont know my heart was broked . Coz Im bulletproof . But , kalau always kena tembak , kena bullet , I became tired . Dah tak jadi bulletproof dah sbb dah penat . I always pekakkan telinga , sakit hati tu simpan je . Luka yg lama I simpan dalam laci , tpi sampai mase ,dah xbole simpan dah . Penat. SERIOUS . Sometimes , I need to be alone , kena la blajar berdikari , xkan asyik bergantung kat kawan je , kan? So , please choose SULKING as the final solution for this probs. So , we'll know who are our friends . Tpi , merajuk tu , ade had jugak , kalau dorg dah berkali2 pujuk , pastu awk , lagi nak merajuk , dorg pun malas nak layan. Kalau tak pujuk tu , xtahu la . Hahaha




Sayonara ,
Xx



No comments:

Post a Comment

Pembaca yang disayangi <3