Friday, July 11, 2014

a risky report card day

Assalamualaikum!
Just fot the right time to share all my stories in these 2 weeks . I have been busy , and cannot keep updating everyweek (wish i could) but busy with homeworks , ramadhan , school , terawihs and all. This story should be written on 4th July , which was my school report card day ! 

The story starts...

I was so afraid bout my number in class . Coz i got a subject failed ! Nailed it ! FAILED! Its was Tafsir Hadith paper , i just got 34 marks over 100 .  So afraid , what number will i get , is it top 20 n above? Argh !

On Wed (2nd July) , Syafiqah called me , "Adlina , dpt nombor brp?" "Mane tahu , cikgu xbagitahu lagikan?" "tgok SAPS , nnti dah tgok , kau gitahu eh? Hehhe" but , i was in the kitchen , cooking mashed potato for buka puase . Hahah . Another 30 mins , "kau tahu yg syafiqah xsuke menunggukan? Hahah" "hahah" "kau dpt brp?" "Aku belum tgok lagi .. Tgah masak ni ," "oh , rajinnye , hahha ..okay , nnti gitau eh?" Mcm wives yg masih belajar suruh tgok pointer , dan sambil masak untuk suami . Eeuuww . :P

Lepas solat maghrib terus bukak . Biar betoi? Mcm banyak kali jugaklah , tgok. Biar betol ni number aku? Top10 ? Hahaha .. Tapi sipi sungguh top10 ni sbb dpt number 10 . Kiki
Then call la syafiqah ,die ckp yg die dpt number 7 , alya 5 . Pandai sungguh !

Then , Jumaat coming ! 
Piqa , Ain xdtg . Just got me n Alya. And severel budak asrama. Haha . Selfie ddlm kelas ofc!



Belanja skit!
Nampak x UKHWAH FILLAH ABADAN ABADA ? Haha . No assobiyah between us okay (yeah , sbb kebykn budak asrama no good kat budak luar, hidung tinggi. Hehe)

Tgah syok2 selfie , tiba2 abg pengawas form4 masuk kelas ( report card tahun ni kat dewan , students semua dduk dlm kelas , tunggu runner pangiil nama suruh turun) , "Adlina Saafi" terus sorok phone . Terkejut! Dah la pengawas , tetiba kena rampas ke? Disbbkan terkejut , smpi terlupa bawak balik alquran!Hahah

Tahu semua itu gambar gedik belaka. :p


Xx,
Sayonara,
Asms💃

so jahat in ramadhan

Assalamualaikum!

Theres something wrong have been to me . And its was seariously made me phobia ('bout 2-3 days . Lol) 

Some bad boys come over to my house , and saw me inside the house , and said "assalamualaikooom!" "Bukak laaa" and knocked the window severel times , and and and , pop the fireworks infront my house , at the car porch ! And it makes me really angry+scared+annoyed . But then, i ignored them ,then dorg dah bla . FUH!

But BUT !
On the 7th July , i didnt go for terawih coz i need to complete my math homework , with all the geomatrical sets . ALONE HOME! All of sudden , i heard "Assalamualaikoooom!" "Bukak laaa" over it again n again . First salam , my heart beat beats in about 50% , and i was like, "Ya Allah selamatkanlah aku dri bdak2 jht ni (crying inside)" they saw me from the sliding door , . And on tht time, i was in my study room with opened door , i quickly closed it.  Guess what they did? They knocked the window mcm jais ketuk pintu kena tgkp khalwat tu . Lol . Gila kuat kan? Lamaaaa . My heart beat beats so fast ! Boleh rase mcm badan sekali berdegup. Mengeletaarr . I xlayan , dorg senyap . Then , i kluar bilik, nak amik phone , dgr balik "bukak laa" tpi dah hilang , maybe sbb nmpk i amik phone nak call . 10 mins after mama (my makcik) n kakngah (my elder cousin) dtg , tgok bad boys dah lari . Argh

Yesterday , 10th July , (diorg mmg dtg hari2 kut) i didnt go for terawih , and stay kat rumah nenek (sebelah rumah jeww) coz kak ika (another elder cousin) xgi , so i stayed with her. Nmpk bad boys landing on viva n wira . Like seriously kan? Landing kut ! Aku pun xpernah landing atas kereta ! And guess why they loved to be at my house? Bcs of the Wifi! Mmg ade password , buat faham lah , lelaki , mesti pandai hack2 ni . Padan aku balik terawih , nak main internet kat ipad , lembab semacam kena off wifi dulu (well, ipad is more sensitip to wifi) semua busy ngn henfon masing2 smbil isap rokok . Bodoh ape? Then, Kak ika , gi rumah ,cakap "dik , jgn dduk atas kereta !" Terus semua muka mcm "eh mak kau !" "Alamak !" "Kantoii!" Kinda like tht . Dri tgh sdp landing , terus terloncat nmpk kak ika , yg tgah ketuk tingkap terus terbeliak bijik mata (i closed my bedroom's door , kinda like ade org dlm tu , then mmg terkena lah! Lol) 


I got a phobia , terdgr org ketuk la , dgr budk ketawa , suara dorg. Sungguh ilusi! Smpi kat kelas , ade abg ketuk pintu , mcm nak gegar dunia , i got my knees shaking, "badrina , adlina rase kaki adlina  menggeletar lah!" "Aah lah adlina ," "eh , nmpk ke kaki adlina?" "Pipi adlina mengeletar jugak," 

See, betapa phobianye .


Xoxo,
ASMS