Monday, December 31, 2012

Alhamdulillah II

Assalamualaykum !
Kayy.. sambung balik..
Thun dpn  a.k.a ESOK saya OFFICIALLY akan menjadi pljar S A M T E N  *function tulis jrk2 ni sbb kalau org search  s a m t e n , xde lerr keluar kt google search.. kalo canggituh, sonang lah org nk carik blog edenn .. ngehhee* 
okay.. Hmm.. the next alhamdulillah is because , i'm gonna have a pair of spectacles !!
merano x pakai cemin mato ni udah lamo.. org yg check mata tu pun ckp dah 2 thun rabun !! 2 TAHUNN uolls ! kalau kira, start saya perasan saya ni rabun, time darjah 5 lagi.. pertengahan darjah 5.. pastu, waktu drjh 5 duduk barisan second last lak tuh.. pn. jamaliah *guru kelas 5 berlian * kata "saya x kn tukar tempat duduk.. kalau yg rabun duduk blkg tu, awk buat spek mata"..adoii... okay, pastu , abah x caya saya ni rabun.. so, pada thun 2012 ..nasib baik ,pn. rahimah baikk hatiii ;) pn rahimah kata , yg rabun angkat tgn, so,angkat la tgn.. cikgu suruh saya dudul dpn sekaliii.. sampai akhir thun duduk dpn.. 

Then, tetiba lak ,kek abby  *kak abby* rabunn.. *thumbs upp! * adelah geng ! pastu kitorg ngadu kt ibu.. ibu kata okay ja.. buat specs pada hari sabtu bersamaan 29 december 2012.. and dpt pada harini.. isnin 31 december 2012.. ngeeeeee :D 
berbalik kepada post barusan tadi *alhamdulillah I * tu , kan saya ade kata NEW YEAR , NEW ME , NEW STYLE  .. Okay.. I really love it .. marih sayah terangkan ! ayohh!
New year : tahun baru iaitu thun 2013.. muncullah azam tahun baru yg kita sering lakukan setiap thun baru.. kekadang , azam x tercapai.. kekadanng,azam tercapai.. azam xtercapai,azam tercapai bukan sbb ape2.. cuma 1 jer sebab die.. sbbnyer ialah USAHA .. tnpa usaha ,azam xtercapai, dgn usaha ,azam tercapai kan? pikir panjang2.. tahun lepas kita buat sambil lewa jer.. tahun ni, buat la dgn sungguh2, usaha.. jgn harap bintang jatuh ke riba dgn sendiri..
New me : thun baru, saya pun baru jugaa.. haha, in sha Allah .. xnk mengadap dpn lappy jer.. fb jer.. x nk dah ! new adlina ! xnk tinggal solat dah.. byk la.. nk buang sume sikap jht dlm diri... hmm.. xnk benci2 org.. nk sume org selesa kwn ngn saya.. xde org benci saya.. no GEDIK-ing lgi.. In sha Allah :)
New style : sekolah pun,sekolah agama, mestilah pakai tudung labuh,rite ? so, new style lah jugak tuhhh.. x) skrg dah pakai spectacles ..  kek abby kata "kau senang lah.. sekolah baru.. so,xde lah org perasan kau pakai cemin mata.. aku.. krg kwn2 aku kata 'eh,ade org tu baru pakai spect lah' " ngn memek muka sekali die buat tuh.. hahah.. .. okay.. so,for me.. betul gak kan?? xde org perasan.. mm..

Xsabar la nk gi sekolah baru... there's byk perasaan dlm lubuk hati niihh.. excited,nervous,takut,gembira.. byk lah lagi
Sampai sini jer yer.. kalau berkesempatan nk update lagi,saya buat yer.. 

Assalamualaykum,kalau xjwb dosa,kalau jwb sayang :*
ayat diatas dipetik dari Maria Elena ~ 

Alhamdulillah

Assalamalaykum!!
Kayyy.. Alhamdulillah,saya dpt S A M T E N !!
Actually, post ni saya updated kt ipad.. So,xleh pnjg2 .. Kang ade org yg ngintip.. Hehe..
Xsabar nk masuk sekolah baru.. New year ,New me, new style ! ;)

Sunday, December 23, 2012

Muslimah Nowadays

Assalamualaykum !
Haaa!! Dah lama xupdate blog ni.. dah bersawang2.. haha.. Okay..Actually , xde kerja,so,update la blog ni.. okay.. Harini nak cerita pasal Muslimah Nowadays ! Haaa.. knp dgn muslimah nowadays? okay2.. sebenarnya nk cerita pasal Fashion muslimah sekarang ni.. Seperti sume org tahu kan, bila org ckp muslimah, mesti sume akan imagine , 'muslimah ni pakai tudung labuh,pakai niqab,pakai jubah,pakai baju loose2  ,' and more la.. okay.. tapi tu dulu.. sekarang ni masih jugak la ade yg pakai macam tu.. xde salahnya.. tpi, bagi Adlina , saya nk ubah sikit .. in shaa Allah, kalau ade rezeki saya masuk s a m t e n .. so, kena la ber HIJRAH  kpd yg lebih baik.. dari pakai tudung saiz S ,sekarang kena pakai tudung bidang 60 .. so, bagi saya kalau dah abis sekolah , saya x nk pakai tudung yg korg sedia maklum.. saya xkata salah.. xkata kolot , dan saya xkata ketinggalan zaman.. bagi saya , saya masih muda.. so, disebabkan saya sekolah agama,saya tak boleh berfashion mengikut syariat? saya xnk macam tu.. jadi remaja hanya sekali.. so, saya nk manfaatkan masa remaja saya.. walau saya berfashion, tpi,saya nk,saya still tutup aurat.. mcm kakak kita yang cantik ni.. Kak Nur Dianah Kamarul a.k.a Dena Bahrin.. Xkenal? Nak kenal? gi lah search kt google tuh.. type "Dena Bahrin" .. sure keluar .. okay, nk tgk gambo kak Dena, kena tunggu sampai abih entry ni yerr ?? okay, back to the topic, walau kita masih ikut fashion, kita jugak pakai skirt labuh ,baju loose, and one more thing ! Xsemestinya baju loose tu baju muslimah.. yes.. korang tahu ape yang saya maksudkan kan? Okay, sekarang ni,xsusah nk cari baju loose2 ni.. korea style pun ade yg loose punya baju.. so, xde salahnye kite n berfashion.. Hmm... so, sampai sini jer kot utk entry ni.. Kalau ade masa saya akan updated lagi yerr???? Okay ! Assalamualaykum ! Bye ! *lambai tangan * 
Before tht,this is kak Dena Bahrin.. Mana? Yg pakai tudung turquoise tuu :) Comell aannn??