Sunday, June 29, 2014

1st Ramadhan - 29th June 2014

Assalamualaikum!

Selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak semua! Moga bulan ini menjadi asbab hidayah kita !

My first ramadhan went well . Absolutely , well ! Hehe
My first sahur for this year was nasi+telur mata+kicap , nestum+susu ,2kurmas , air kosong. Unfortunately , i got stomachache after tht . Gile2 punye . Skit2 nak cherry . But , tht what we call life , kan. Hahah

After got my sahur , i went back to bedroom , solat subuh then tidor smpi 10:30 . I dont get it coz abah tak marah pun kitorg bangun lambat . Maybe , malam tadi masjid buat 23 rakaat (including witir) so abah faham kut . Kaki iols rase nak tercabut , but , kata nak buat byk pahal ramadhan ni , xyah la merungut kan?? Hehe
*sabtu tu , jam menunjukkan 8:40 a.m , abah dah marah kitorg sbb bangun lmbt . You got it? Haha*

My first ramadhan , i dont get tired so much , but , i do got the keroncong sound from the stomach . Hahah .. I went to My One Shop sbb nak carik wrapper for hadiahs and hadiahs for Fatihah n Amizah , the birthday girls of the week . Hehe . I thought i will be so lapar and penat , but no . Dalam kereta , its abou 11 a.m somthing , perut dah lapar , dlm hati cakap , "tak lapar" ulang2 . But i remembered my previous post , ayat last was "lapar" and i will got tht lapar . I changed it to a positive word, "kenyang" byk kali mcm zikir dah . Hahah . And , the 'sakit perut lapar' ,disappeared ! Yeay!
And , surprisingly , i got a power yg ntah dari mana , xlapar langsung , but yea , haus tu ade la skit . Hihi

I should throwback my 2013's ramadhan , mmg xlapar . Went to KLCC , masuk parkson , tunggu kakngah dgn SKII die , masuk gucci ke chanel ntah , tunggu abg usop nak beli bag die , beli macaroons lagi yg kat sebelah maybank n watson tu , masuk jelly bunny , masuk uniqlo , masuk h&m eh? Ntah. Haha .. Dgn lalu food court , org berduyun makan , jumpa anzalna ke neelofa dgn boifren botak die . Hehe .. Balik tu singgah wondermilk , beli cakes .

Mcm mana kitorg xlapar pun xtahu pdhl mknn sedap2 ni . Hehe

Today , penat kut . Ade jugak rase lapar. So , i decided nak tidur pukul 3 - 5:30 tdi , sbb nak hilangkan rase lapar . Huhu .. Jgn ikut . Makruh wee! Hehe



Selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak ! Ramadhan Kareem antum antunna ! Buat banyak2 pahala bulan ni ! ❤️

Bulan ni jgn ponteng terawih , apatah lagi puasa . Heee 🌸


My 2nd terawih was horrible coz , i wore jubah and tersilap bawak , an armsock and a stoking . Sbb dua2 warne kulit , so i thot i brought stoking tpi armsock . Terpaksa pkai tpi cover jugak lah hehe 

Ilal liqa' ma'a salamah ,
Xx


   

Saturday, June 28, 2014

Im Bulletproof - 28th June 2014

Assalamualaikum.

We , the humans are not all perfect. Tak semua . Ade yg OKU , ade yg sihat luaran sakit dalaman , ade yg sakit luaran dan dalaman , ade yg perfect , xnampak cela , tpi hati kotor , ade yg pandai,kaya tpi manetahu keluarga die xhappy , ade yg xpndai , miskin , tpi family die bahagia sgt! --Conclusion nya, semua tak perfect.

Bile tak perfect , we need each other to complete each other . We NEED . Bukan nye , lagi ejek , lagi pulau die , kalau kite dah nmpk kekurangan die . Same mcm org sakit , kite punye lah jaga hati die , jgn ckp dpn2 die yg die tu sakit , nak mati 2 minggu lagi , takut die terase -- tindakan kite pd org sakit tu , mesti kasi semangat , mesti cakap bende baik2 je, kasi aura positive . Kan? 

Sama mcm kawan kite , dah 2 thun lebih kawan dgn kite , mesti mcm2 cela kite nmpk . Die gedik , die suke lepas mulut (loves judging), die xreti simpan rahsia , die itu , die ini . Kite KENE jaga die mcm die org sakit , anggap die mcm org sakit , sbb die xperfect mcm kite . Bukannya ,
-- ejek , "Gedik lah kau !" "Budak gedik!" "Dah lah xreti simpan rahsia, blah la kau!" "Kau mcm perfect sgt nak judge org!"

Dengan kasi aura negative , awak igt die nak berubah? Awak fikir die akan jadi baik ? Manusia ni , klau dinasihatkan , die amik perkataan last . Contoh , "Kat sekolah , jgn NAKAL2" budak tu akn amik NAKAL. Kat sekolah nakal lah. "Budak GEDIK" Lagi gedik budak tu . 

We should give them motivation to go to the true place -- Jannah . 
Motivate die , "Awak ni xde la gedik , manja je . Tpi , xbole lebih2 manja tu , nnti lelaki tgok . Awak fahamkan? Kite ubah sama2 sbb saya pun sama mcm awk" 
Kite kasi tahu die , "Awk saya rase awk kena berubah. Awk mcm gedik lah. Sbb ritu saya nampak awk ,blablabla" kite kasi sbb knp , baru die faham. Bile die faham , die akan try to not be gedik lgi. 
-- ini tidak , terus judge . Kawan tu pun tak faham , tetiba ckp die gedik , sbb die sndiri tak perasan apa yg die buat . Tht why , we need each other to complete each other . 

" True friends whom take us to the true line . "

Same goes here . Im a girl who doesnt know to sulk with de friends . Coz I know , Im nothing without them , serious . Im not perfect , and my friends knew it . They give me the negatives sides to me , I just smile , laugh , but they dont know my heart was broked . Coz Im bulletproof . But , kalau always kena tembak , kena bullet , I became tired . Dah tak jadi bulletproof dah sbb dah penat . I always pekakkan telinga , sakit hati tu simpan je . Luka yg lama I simpan dalam laci , tpi sampai mase ,dah xbole simpan dah . Penat. SERIOUS . Sometimes , I need to be alone , kena la blajar berdikari , xkan asyik bergantung kat kawan je , kan? So , please choose SULKING as the final solution for this probs. So , we'll know who are our friends . Tpi , merajuk tu , ade had jugak , kalau dorg dah berkali2 pujuk , pastu awk , lagi nak merajuk , dorg pun malas nak layan. Kalau tak pujuk tu , xtahu la . Hahaha




Sayonara ,
Xx



Sports Day! - 25th June '14

(26th June 2014)

Assalamualaikum!

Yesterday was our school's sport day ! And we was about to die walau xmain sport ! Serious ! Bersorak mcm pompom girls kat bawah zink tu pun penat mcm lari 1500m ! Hahaha
"Toriq!Toriq!Go Toriq!" "Saleh!" "Salmaaaan!" "Khaliid!" "Abuuu!" 
Ain n i mestilah Toriq kan? Ahaha . Bile toriq xlawan , yg lawan salman vs khalid , haruslah salman! :p yg pasti xpernah sokong abu sbb abu mmg selalu last ! Sorry :p

This year's sport day theme was cartoons kut . 
Toriq Ibn Ziyad (Kuning) = Naruto Shippuden #narutoriq
Abu Ubaidah (Purple) = Domo
Khalid Al Walid (Biru Kehitaman) = Captain America
Salman Al Farisi (Merah) = Iron Man
Salehuddin Al Ayubi (Hijau epal) = Brasil World Cup
Sbb berdasarkan warna , tapi abu n saleh out sbb domo warne coklat bukan purple :p brasil mostly warne kuning :p

Nah , layan gambar la terus , sikitje , yg pasti selfie tu banyaaak :p hehehe

Ini wakil sukan sekolah kut , ntah . Yg pasti semua form 2 , hamizan , zikry , arsyad , pastu kelas lain xkenal hahah :p panas2 suruh pkai jacket yg mcm athlete , tpi mmg athlete pun :p

 
Abu Ubaidah the Domo hahah domo robot , :p



Khalid Al walid the Captain America ! Xbrp nmpk la CA die , kat depan tu ..


Salman Al Farisi the Iron Man ! Nampak x iron man die ? Hehehe




Firqah sendiri kite belanja banyak sikit , hehehe :p Toriq the Narutoriq ! Hahaha

Firqah Saleh xsempat nak tgkp gmbr . Sorry


Takkan nak tengok itu aje kan ? Nah belanja lagi satu gmbq ! :p



Usie dgn dorg kat surau. Hehehe layan jolah..

Nampak x syg sgt dgn Toriq , smpai x letak gmbr firqah lain , hehe

Okay , mmg sakit tekak smpi sekarang sbb menjerit , "Toriiiiiiiiiiq!" "Toriiq!Go toriiq!" "Salmaaaaan!" "Khaliiidd!" "Toriq!Toriq!" Hahaha

Kasi semngat dri jauh , mcm org tu dengar , "Toriq , sikit lagi jer tu , potong die toriq!" "Toriq , cepat org blkg nak potong tu , cepaaat!" "Kam on Toriq!" Kemain kan mcm org tu dgr sgt ! Hahah

Best tu best , balik terus tidur ! Badan penat walau xbersukan ! Huh , hri ni pulak sekolah lagi , bergaduh mulut ngn lelaki sbb prmpuan makan baki2 biskut raya cikgu Huda kasi ! Hahaha Penat xpenat la kan? 

Nak sambung tidoq balik , 

Sayonara happy ending,
ASMS πŸ’ƒ

Monday, June 23, 2014

English book!

Assalamualaikum!

Okay , today is Monday ! And i had my english subject with madam Hazidah.
Well, who doest know ,Mdm Hazidah *or we call her Mdm * , she always with her storytelling about her family , "Waktu my late husband blablabla" "Anak saya sakit dalam hospital tu blablabla" "anak saya sendiri nasihat saya waktu die 8thun blablabla" "Can u imagine saya berjalan sorg2 dari satu tempat ke satu tempat? 14 tempat! Blablabla" 
Okay , some of her words really motivated me sometimes. Rase mcm 'ish bestnye jln2 europe' 'nnti nak blaja luar negara gak la' kinda like tht . But sometimes , we *the whole class* will be so annoy sbb mdm always with the same story. Yea , sape xboring asik citer bende sama kan? I do but not like the guys , buat muka annoy . Kalau I was the teacher pun terase , but not mdm . Seriously .
Okay , it was not the main topic , tho.

Pagi tdi , mdm suruh sorg2 baca buku yg die bawa "Dont be sad" , the story based on Alquran and sunnah . Tapi , disbbkan xcukup mase, i dont have chance to read it out loud . Based on what i heard and saw , de friends were so afraid nak dtg depan bace , walhal dlm kelas just 25 students je *we had a exchanged class for eng subject , and we were in first class * bile takut , suara sume bergetaq , eng jadi terabuq , gagap suma la *eceh , loghat kedah tang mana ntah hahah* . Mdm pesan suruh baca buku english kuat2 kat rumah , so i did. Hahaha

I did my math homework , ade lgi mase , then i baca lah buku2 . Paling best baca speeches dlm SPM    essays book . Eceh , kemain kan? 
Then , i found my old book . 101 back to school jokes . Kalau pandai english , bole la gelak2 jugak . I bought when i was 12 . English pun terabur lagi , inikan nak suruh baca english jokes tahap kaw-kaw punya tinggi level die , kan? Mmg xla . Then , now , dah ade jgak la peningkatan , bole la gelak2 sikit , hehehe . 

I would loves these jokes ,

Principal : Well,Ronald , I hear you missed the first day back to school.
Ronald : Yeah , but I didnt miss it very much!

Well , maksud principal , missed was terlepas , bagi Ronald , missed was rindu . Paham x? Kelakar x? Ke I je yg rase kelakar? Ahhahah 

Teacher : How many feet are in the yard?
Alex: I dunno , Teacher. It all depends on how many people are standing in it!

It was back 2 school with math ! Lawak kan? Hahaha ! Ke korg xrase lawak ? Huu ..



This is the book ! Best ! 



Well , i think , thts all .. 
I just installed blogger apps in ipad , and its makes me more easier to alway updating new post! Yeay yeay!

This Wed , school will have Sukan Tahunan so , kalau i bring ipad with me to IKBN dusun tua , and take the photos there , in shaa Allah I'll share it here! Yeaaay! Much more easier to update now! 

Sayonara ,
Xoxo,
asms 😘😘